Продукти Pirin Dream - измивен гел + дневен крем за лице

        Темата на днешната публикация е посветена на български продукти, от които съм приятно изненадана. Предварително се извинявам за кошмарните снимки, но дневната светлина у нас нехае, че са ми необходими ясни и контрастни снимки. 
      Що се отнася до българска козметика в мен се борят две възприятия - едното, на родолюбката, която има силно желание да стимулира българските производители на козметика, и другото, на Тома Неверни, който добре познава родната народопсихология и съмненията, че типично по български сме се пробвали да прекараме клиентите. Ясно ми е, че в продукт за 10 лв. няма как да очаквам състава на Guerlain Orchidee например, но силно се надявам продуктите, които попадат на кожата ми, да вършат частица от това, за което производителите им са дали шапки пари да рекламират. 
       По този повод ще ви разкажа за два продукта, с които се сдобих случайно (честна дума!) и които харесах от първо ползване, съответно към момента всекидневно посягам към тях. Става дума за измивaщия гел за лице и дневния крем за нормална до суха кожа на българската марка Pirin Dream. Производителят е пловдивската фирма Bodi Beauty (продължавам да се чудя защо са написали грешно първата част от името...).


       Измиващият гел за лице пристига в бяла опаковка от 150 мл с дозатор. Цената му е около 7-8 лв. в зависимост от магазина и е лесно откриваем в търговската мрежа, както и в магазините на Заг Зодиак (наливна парфюмерия :-D). В съдържанието са описани като активни съставки мурсалски чай, българска роза и червена детелина. Не съдържа парабени, сапуни и изкуствени оцветители. Води се за всички типове кожа, включително и за чувствителна. Според производителя почиства деликатно, освежава и тонизира. Ако трябва да бъда откровена, пет пари не давам за мурсалския чай - продуктът остава на кожата прекалено кратко време, за да забележа каквото и да е негово действие. Продуктът е с консистенцията на гел и има прозрачен жълт цвят.

Една помпичка е достатъчна. Пени се добре, но не прекалено - не успявам да заприличам на Дядо Коледа, втривайки продукта на лицето си. По отношение на почистване нямам забележки - успя от раз да свали солидно количество професионален грим, а с ежедневния се справя отлично. Единствено спиралата иска доизкусуряване после с мицеларна вода/дегримьор. След измиване кожата наистина се усеща по-чиста и освежена. Усещам съвсем леко стягане, което в никакъв случай не е некомфортно, а и усещането отминава след няколко минути. Този продукт получава отлична оценка от мен.
        
     Не мога да пропусна обаче дневния/нощния крем след като си измия лицето, особено през студените месеци, когато кожата ми е склонна към засушаване. От няколко месеца насам на тоалетката ми се подвизава хидратиращия дневния крем за нормална, но подходящ и за суха и чувствителна кожа на същата марка. Цената му варира в порядъка 6-8 лв. Кремът има стандартен размер от 50 мл., а опаковката му е пластмасова, но стабилна. Запечатан е със защитно фолио.


Кремът е бял на цвят, с гъста консистенция, но попива за секунди. След него кожата се усеща приятно подхранена и хидратирана. При мен върши идеална работа като основа за грим, под фондьотен - ползвам го в комбинация с Fresher Skin на Rimmel, както и с Liftactiv на Vichy - и в двата случая получавам идеален резултат. Доволна съм и от този продукт.

Тези два бюджетни продукта оправдаха доверието, което им гласувах и смятам, че отчитайки цената, си труват пробата. Определено бих си ги купила отново след време.

ХО,
Д-р Лорчо
     

Коментари

Популярни публикации