TheBalm Mary Lou Manizer vs. Gabrini Highlighter

Yo, makeup junkies!
     Какво е по-добро от един озарител? Два озарителя! Арабската ми жилка говори много високо, когато стане дума за блясъци, а днешните херои са блестящи. Доста блестящи. 
     Mary Lou Manizer няма нужда от представяне. Откакто е излязъл на нашия пазар, сигурно няма жена, която да е пропуснала поне да го пробва. Аз го подминавах като малка гара, докато не отидох на семинар по грим, за който съм разказала подробно тук. Сдобих се с продукти на TheBalm, един от които небезизвестният осветител.  А в Елитис (колко кинти са погребани там, мир на стотинките им) бяха заредили нови продукти и тези хайлайтъри, които убийствено приличат на по-скъпите си събратя, ме гледаха отгоре и ми говореха. За 8 лв. нямаше какво да губя.

И двата продукта идват в много сладурски опаковки, а стилът и  е един и същ - атрактивни мадами на капака :-D. Опаковката на Gabrini е малко по-обемиста от тази на TheBalm. Като грамаж, хайлайтърът на Gabrini e 12 gr., а на TheBalm "само" 8 и половина - сиреч, и единият, и другият могат да се ползват доживот (или докато не придобият крайно нетърпим аромат - не че в момента миришат на виолетки). Gabrini предлагат 8 цвята. Моят 04 го избирах да е малко по-различен от Мери Лу - разликата е доста осезаема при суочовете.
И двата продукта си имат огледалце - не се случва да го използвам често - когaто пътувам, обаче, е полезно - не нося отделно само огледало. 
Сега, Gabrini си има принт отгоре, а Мери Лу няма. За месец-два ползване, принтът не е мръднал и на милиметър (не се оливам с количеството - след малко ще разберем защо).
      Като пигментация и наситеност на цвета, между двата продукта няма съществена разлика. И двата са добре пигментирани и рискът да заприличаме на диско топка е голям, ако не се внимава в количеството.
 Това е ефектът от Мери Лу. Освен че е яко наситен, аз виждам и шимъри, които на скулите блестят особено закачливо. Дори и със съвсем лека четка, са видими, но при умерено количество стоят добре.
Изобщо Мери Лу за мен си заслужава парите отвсякъде. Въпреки че хайлайтърът на Gabrini  е достоен съперник.
Ето това е ефектът на Gabrini. Какво долавям аз - също много добра пигментация и наситеност.
Докато Мери Лу е типично шампанско, 04 има лек оттенък на ... светъл бронз с розов оттенък.
От друг ъгъл цветът е по-доловим и осезаемо по-различен от TheBalm. При по-силна светлина определено си бие на светло златисто-бронзово.

Двата един до друг, съответно:
ляво: Gabrini 
дясно: TheBalm
При различна осветеност, съответно:
ляво: Gabrini 
дясно: TheBalm
      Какво е моето заключение по темата: И двата продукта имат страхотен пигмент, лесно се работи с тях, изискват много малко количество за постигане на дискретен и стилен и в същото време равномерен блясък. НО! От моя опит бих казала, че хайлайтърът на Gabrini стои по-плоско на лицето, отколкото скъпият му братовчед, който пък стои по... -"multi-dimensional". Шимърите в Gabrini не са толкова забележими, което го отчитам като минус. (Отварям тази скоба, за да уточня, че това е минус лично за мен - някои от вас могат да търсят точно такъв ефект.) Другото, което не ми харесва при бюджетния продукт, е фактът, че ако реша случайно или умишлено да прокарам пръст по него върху лицето, той мигновено остава върху пръста и изчезва от скулата/челото/където е бил нанесен. С Мери Лу това не се случва в такава степен - продуктът остава, където е бил нанесен, но с по-малък интензитет. На трето място, трайността на Мери Лу (особено с фиксатор) е бетон - свалям го вечерта почти непокътнат. За разлика от него, обаче на Габрини е поизчезнал. Ако използвам фиксатор, издържа повече. (По технически причини ще си спестя снимки на физиононията ми :-)
     Не мога да определя хайлайтъра на Gabrini за абсолютно копие на TheBalm, но определено се справя добре със задачата на бюджетен заместител. Понякога дефектът за един е ефект за друг, така че си заслужава да му се даде шанс. Ефектът му е близък до този на Мери Лу, пък и струва 1/4 от цената му. Аз със сигурност ще си ги ползвам и двата с кеф, защото ooooh, shinyyy!
        
XO!
Ваша д-р Лорчо

Коментари

Популярни публикации