NYX Epic Ink Liner

Yo!
Имам горчив опит с очните линии. Преди време любими ми бяха тънките меки четчици. Сега са ми удобни писалките. В Sephora видях на Kat Von D очната линия с мека четка и с формата на фулмастер - точно хибридът, който исках да опитам. Но когато видях цената й, получих сърцетуп -  40 камъка за нещо, което свършва за 3-4 месеца и ако, по някаква случайност, не свърши, трябва да се хвърли максимум след 6 (you know - bacteria and s**t), ми се видяха неоправдано висока цена. Запретнах ръкави и започнах да търся dupe. Сред всички дрогерийни марки, за момента съм намерила само в лицето на NYX - за половината от цената на Кат. Пак ми е малко над психологическата граница, но след известно време ползване се убедих, че продуктът си заслужава кинтите.
Опаковка: Очната линия пристига в картонена опаковка. И двете, които купих - за мен и за приятелка - бяха в облепени с тиксо картонки. Очната линия има вид на най-обикновена очна линия писалка. Но писецът като че ли е съставен от множество власинки, които в крайна сметка приемат формата на фулмастер. Писецът в никакъв случай не е твърд - напротив, доста мекичък е и няма вариант да се раздразни от натиск и без това нежната кожа на клепача. 
Действие: Линията изсъхва матово. И е една от най-черните черни очни линии, които са ми минали през ръцете (и очите). Цветът е наситен с едно-единствено нанасяне, няма нужда да се повтаря и подесетва като някои други. Не сълзи (ако сте виждали как някои очни линии при нанасянето си дори и с желязна ръка, предполагаща идеална линия, оставят линията на окото с "бабунки"; или как някои червила се разтичат извън контура). Линията е бетон и издържа, докато не я сваля вечерта обичайно към 22:00. Няма размазване през деня, избледняване или изронване. Производителят твърди, че е водоустойчива. Не ми се е случвало да рева, за да разбера дали наистина е водоустойчива, но според моя опит, очната линия не се сваля особено лесно с мицеларна вода, нито с двуфазен дегримьор. И една особеност - много е течна. Изисква сигурна и нетрепваща ръка.
Особености: Като всяка очна линия с писец и тази на NYX е хубаво да се държи надолу с писеца, за да има постоянен приток на пигмент. В нарушение на правилото за 6-те месеца, имам една линия на Rimmel (добра, но доста подценявана по мое мнение марка на нашия пазар), която 9 месеца вече работи безотказно (но и вече й идва времето). Добре е с линията да се работи по-бързичко, за да не изсъхва писецът на въздуха. Веднъж се замотах и стоя отворена около 5 минути - наложи се да я затворя и поставя надолу пак за толкова.  Така бастисах еднаа любима очна линия на Maybelline, като я оставих цяла нощ - още я мъча, барем нещо пусне. И едно важно уточнение! При нанасяне се работи само с върха на писеца, ако искате линията да е перфектна. Иначе става мазало.

Очната линия може да се намери в магазините Лили, където продават NYX или в магазина на марката в София за 20 камъка. Това е една от най-добрите очни линии за мен, така че препоръчвам с две ръце.

So long!
Ваша д-р Лорчо

Коментари

Популярни публикации